Στην τελική ευθεία οι εργασίες στα ιαματικά λουτρά Λισβορίου

 

Τρεισήμισι χρόνια μετά…

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013Συνεχίζονται ακόμη οι εργασίες ανάπλασης στα ιαματικά λουτρά Λισβορίου, που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2009. Έχοντας κλείσει ήδη τρεισήμισι χρόνια, παρ’ όλο που το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, αφού έχουν τελειώσει οι εργασίες στις ίδιες τις πισίνες και εκκρεμούν αυτές που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο.

 Το έργο ανάπλασης των ιαματικών λουτρών Λισβορίου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009, με προϋπολογισμό 550 χιλ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα τεσσάρων μηνών. Λίγο καιρό μετά την έναρξη των εργασιών, υπήρξε παρέμβαση από τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που αφορούσε εργασίες που γίνονταν στον εσωτερικό χώρο των πισινών, οι οποίες και θα έπρεπε να ακολουθήσουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, κάτι που δεν ίσχυσε από την αρχή. Σημειωτέον ότι η μία από τις δύο πισίνες έχει χτιστεί το 16ο αιώνα.Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε «παύση» των εργασιών, με έργα να έχουν ολοκληρωθεί μόνο στο χώρο τού πάρκινγκ και στα κτήρια των ενοικιαζόμενων δωματίων, και η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι πριν από μισό χρόνο περίπου.
Ολοκληρώνονται σύντομα
Σήμερα, τρεισήμισι χρόνια μετά, η εικόνα των Λουτρών έχει αλλάξει αρκετά. Έχουν ήδη διαμορφωθεί με πλακόστρωση και βάψιμο οι εσωτερικοί χώροι των πισινών, στα διπλανά δωμάτια έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες και λουτήρες που πριν δεν υπήρχαν, έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση των κτηρίων όπου θα στεγαστούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόριο για επισκέπτες και παραθεριστές, και αυτό που μένει είναι να ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει πλακοστρώσεις και κατασκευή πέτρινων τοιχίων περιφερειακά, καθώς και φωτισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΛ Α.Ε. κι εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο της γεωγραφικής ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη, που πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα το χώρο των Λουτρών προκειμένου να δει την πορεία των εργασιών, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραδίδοντας και πάλι τις θερμοπηγές στο κοινό.